高一习题 英语课时作业16(3)

时间:2025-04-06

a

Soviet Union,and many consider his ideas out of date.

To understand Marx can be difficult as he is viewed differently by different people.

“For a long time few thought of Marx as anything other than an economic writer,”says John Callow,director of the Marx Memorial Library in London.“Mainly because few of his works were translated into English.”

Marx's masterpiece,Capital,was traditionally all that was studied of Marx.But today The Communist Manifesto(宣言)is more widely read,mainly because it is far more accessible.

This has led young people to associate him with revolution.His long beard has made him a symbol of the classic philosopher.

Marx is more likely to be quoted than studied in depth.Plenty of people know the famous lines,notably The Communist Manifesto's climax:“Workers of the world,unite!You have nothing to lose but your chains.”

In today's Western countries,Marx has become a cool fashion statement for younger generations.

“It is not unusual to see people wearing T-shirts with a hammer and sickle design on them these days,”says James.“But then how many of these people actually go out and vote for the Communist Party?”

1.What does the underlined phrase in the second paragraph probably mean?

A.available B.popular

C.traditional D.unfashionable

答案与解析:B 词义猜测题。根据第一段中的in fashion,与以往相比《资本论》的销量的增加和第二段中的“...brought us a huge increase in sales”可猜测其意思为“受欢迎,流行”。

2.What is the general idea of the third paragraph?

A.Young Westerners are starting to study Marx's thinking.

B.The thinking of Marx has been in fashion for many years.

C.Those who wear T-shirts bearing Marx's image have little idea of him.

D.Many young people have bought Marx's Capital.

答案与解析:C 段落大意题。文中第三段作者用问句的方式提出问题,并进行了回答。本段的主题句是本段最后一句。

3.Which of the following is true according to the passage?

A.Mang Westerners learn about Marx through their history textbooks.

B.Few people thought of Marx as an economic writer.

C.The Communist Manifesto is available at a low price.

D.Many of Mark's works have been translated into English.

答案与解析:A 细节理解题。A项符合第四段第二句话,故A项正确。B项内容与文章第六段的第一句——很少有人把他当做经济学作家以外的其他人——不符。C项表述与文章第七段内容不符。D项内容与文章第六段不符。

4.What does James really mean by his words in the last paragraph?

A.Marx's ideas are really in fashion now.

B.Marx is viewed differently by different people.

C.Marx is associated with the Communist Party.

D.Not many young people really understand Marx's ideas.

答案与解析:D 句意理解题。James提到:“现在通常会看到人们穿着印有斧头和镰刀的T恤衫。然而这些人中有多少会去支持共产党呢?”这里的潜台词是人们并不真正了解马克思主义。故D项正确。

Ⅲ.篇章结构

The History of the Internet

The 1990s saw great changes in the way people communicate.People could send mail without going to the post office,and go shopping without leaving home.Words like e-mail and download The idea for the Internet began in the early 1960s in the United States.The Department of

…… 此处隐藏:780字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
高一习题 英语课时作业16(3).doc 将本文的Word文档下载到电脑

精彩图片

热门精选

大家正在看

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)

限时特价:7 元/份 原价:20元

支付方式:

开通VIP包月会员 特价:29元/月

注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219