11-12版高中英语课时讲练通配套课件:Unit3《Travel journal》Period 1(新人教版必修
时间:2025-12-09
时间:2025-12-09
Ⅰ. Have you heard about the Mekong River?Look at the map and discuss in pairs, then do the following exercises:
1. The source of the Mekong Riveris in ___. A. China B. India C. Laos
2. The Mekong River flows through ____ countries.
A. 4
B. 5
C. 6
答案:1~2. AC
3. Choose the right order about the countries the Mekong River flows through. A.China → Myanmar → Laos → Thailand → Cambodia → Vietnam B. Vietnam → Cambodia → Thailand → Myanmar → Laos C. Thailand → Myanmar → China → Laos → Vietnam
4. The river delta enters____ .A. the East China Sea C. the South China Sea 答案:3~4. AC B. the Yellow Sea
Ⅱ. Skim the passage and tell the main idea of the passage.The passage is mainly about Wang Kun and his sister’s dream and plan for taking a great bike trip along the Mekong River.
Ⅲ. Read the text and try to tell if these sentences are TRUE
(T) or FALSE(F).1. Wang Kun persuaded his cousins, Dao Wei and Yu Hang, to join in their cycling. (F) 2. Wang Wei insisted that they begin the journey from where it begins to where it ends. (T) 3. The journey would begin at an altitude of more than 5, 000 metres, where it is hard to breathe. (T)
4. The source of the Mekong River is in Sichuan province. (F)
5. They found few maps about the Mekong River in the library.(F) 6. The Mekong river begins in a glacier on a Tibetan mountain, where the water is clear but not cold. (F) 7. You can see glaciers, rapids, valleys, waterfalls and plains along the river. (T) 8. The end of the river enters the South China Sea. (T)
Ⅳ. Choose the best answer according to the passage. 1. Wang Kun and Wang Wei’s dream was to________. A. travel around China B. travel around Yunnan Province
C. take a great motorcycle tripD. take a great bike trip 答案: D
2. Wang Kun and Wang Wei’s plan was to______.
A. visit their cousinsB. buy an expensive mountain bike C. cycle along the Mekong River D. cycle along the Yellow River 答案: C
3. Which sentence is NOT true according to the text?
A. Wang Wei advised Wang Kun to buy a mountain bike andhe agreed. B. Wang Wei seldom listened to others. C. Before their trip they went to the library. D. Wang Wei knew the best way of getting to places.
答案: D
4. What does the last paragraph tell us?
A. They wanted to know how soon they would come back.B. They wanted to learn the world’s geography. C. They went to the library to know something about the Mekong River. D. Wang Kun wanted to let Wang Wei know how difficult their trip was. 答案: C
5. When you travel along the Mekong River maybe you can
not see______.A. waterfalls C. plains 答案: B B. desert D. hills and valleys
…… 此处隐藏:581字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……