高考英语二轮复习与增分策略 考前特训 题型组合练(十九)
时间:2026-01-21
时间:2026-01-21
高考英语二轮复习与增分策略 考前特训 题型组合练(十九)
题型组合练(十九)
Ⅰ.阅读理解
A
(2017·湖北武汉调研)
Teacher,Lawyer,Doctor—when someone says “career”,these classic jobs are the first ones you think about,right?We’ve found four uncommon careers with awesome and unusual benefits.
Chief Listening Officer
You may not have heard of a Chief Listening Officer,but they’ve probably heard from you.CLOs closely monitor social platforms and conversations to keep an eye(and ear!) on what’s being said about their company or brand.Your work enables a fast response to any and all complaints,questions,or misinformation.
Why it’s awesome:This job is on the rise.As more organizations rely on social media for market research and customer service,the position of CLO will only become more important.
Food Stylist
Mouthwatering restaurant commerci als and wasteful magazine photographs of delicious food don’t come easy:It takes the work of a food stylist to make it all happen.Armed with cooking skills,creative style,and tools ranging from lipstick to lard,you get food ready for its photograph.
Why it’s awesome:This is one of those rare cooking jobs that provide chances to create,but don’t require you to slave away in a restaurant kitchen.
Global Mobility Consultant
As a global mobility consultant,you help employees make smooth transitions(过渡) into their new homes—whether it’s in Bangkok,Berlin,or the next state over.
Why it’s awesome:If you’re the type who enjoys traveling and likes learning about other cultures,systems and traditions,this career could be a perfect fit.As companies continue to expand across borders,this position is expected to grow by 21 percent over the next few years.
Computational Linguist
Computational Linguists help computers and humans communicate with each other.More specifically,you create computer programs that can translate,transcribe,and comprehend regular,human language.
Why it’s awesome:This field is the front line for exciting technological areas
高考英语二轮复习与增分策略 考前特训 题型组合练(十九)
like speech recognition and artificial intelligence.In other words,you could help create robots.
A.Do market research.
B.Listen to chief officers.
C.Respond to customers’ opinions.
D.Track social platforms and conversations.
答案 D
解析细节理解题。根据Chief Listening Officer中的第一段第二句可知,首席收听官会严密跟踪调查社交平台和对话去监听他们在说什么。故选D项。其中track和文中的monitor 为同义词。
2.What is vital if you want to be a food stylist?
A.Hard work in a restaurant kitchen.
B.Restaurants and delicious food.
C.Cooking skills and creativity.
D.Commercials and magazines.
答案 C
解析细节理解题。根据Food Stylist中的第一段第二句可知,当你具备了厨艺、创新造型和工具,你就为你的食物拍照作好了准备,所以对食品造型师来说重要的是厨艺和创造性。故选C项。
3.What may contribute to the growing need for global mobility consultants? A.People’s love for travel.
B.People’s interest in other cultures.
C.Employees’ desire for g reat progress.
D.Companies’ tendency to expand globally.
答案 D
解析细节理解题。根据Global Mobility Consultant中的第二段最后一句“As companies continue to expand across borders,this position is expected to grow by 21 percent over the next few years.”可知,随着公司规模在海外继续扩大,未来的几年这个岗位数量有望增加21%。故选D项。
4.What are computational linguists good at according to the text?
A.Both computers and languages.
高考英语二轮复习与增分策略 考前特训 题型组合练(十九)
B.Communicating with others.
C.Speech recognition.
D.Creating robots.
答案 A
解析推理判断题。根据Computational Linguist中的第一段可知,计算机语言学家是帮助电脑和人类彼此之间进行交流,说具体点就是创造出电脑程序,这些程序可以翻译、转换和理解人类常用的语言,所以计算机语言学家擅长的应是电脑和语言。故选A项。
B
(2017·湖北八校联考一)
I was born on the 17th of November 1828,in the village of Nam Ping,which is about four miles southwest of Macao,and is located on Pedro Island lying west of Macao,from which it is separated by a channel of half a mile wide.
As early as 1834,an English lady,Mrs Gutzlaff,wife of a missionary to China,came to Macao.Supported by the Ladies’ Association in London for the promotion of female education in India and the East,she immediately took up the work of starting a girls’ school for Chinese girls,which was soon followed by the opening of a boys’ school.
Mrs Gutzlaff’s comprador(买办) happened to come from my village and was actually my father’s friend and neighbor.It was through him that my parents heard about Mrs Gutzlaff’s school and it was doubtlessly through his influence and means that my father got me admitted into the school.It has always been a mystery to me why my parents should put me into a foreign school,instead of a traditional Confucian school,where my big brother was placed.Most certainly such a step would have been more suitable for Chinese public opinion,taste,and the wants of the country,than to allow me to attend an English school.Moreover,a Chinese belief is the only avenue in China that leads to political promotion,influence, …… 此处隐藏:13490字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
上一篇:JUTZE+AOI客户分布介绍
下一篇:一维复合纳米材料的合成