2019届一轮复习人教版必修五Unit 1 Great scientists 单元测试 (4)
时间:2026-01-19
时间:2026-01-19
Unit 1 Great scientists 单元测试
Ⅰ.阅读理解
A
(2018·天津和平区高三一模)I always had the best intentions of packing my lunch, but putting this healthy habit into practice was a different story. I was always jealous when I would see my co-workers with their cute food containers full of fresh ingredients(食材). Occasionally, I would be inspired to have a productive Sunday afternoon when I would cook my favorite food, but once Wednesday passed, I would be back on the street, trying to figure out what sounded good to eat.
However, to form the habit of packing my lunch is not an easy thing. At first, the idea of packing my lunch felt like a sacrifice, but since I started bringing healthy food to work, I have not given it up. I'm able to bring foods that are rich in fiber and protein, and I avoid ingredients that make my blood sugar rise sharply. This was the big kicker for me to keep this healthy habit for good.
Portion(份量) control has always been a big issue for me. If there is food on my plate, I'm going to eat it. By packing my own lunch, I'm easily able to manage portions and know my ingredient choices. Eating a cleaner and lighter lunch not only supports my general weight-loss goals, but it also makes space for the occasional weeknight dinner out that I can enjoy freely.
When developing my budget for 2017, I made a point to get real about the large expenses I did not even realize. Until I looked at my credit card statement, I had no idea how much money I was spending on my lunch every week. It's hard in the big city to find something that's fresh, nutritious, and filling for under $10.That's $50 a week I could be saving…Quite a sum of money, isn't it?
语篇导读
本文为记叙文。作者作出了很大的努力养成自带午饭的习惯,有效地保证了食材的安全并能控制自己的食量,而且节省开支,让自己吃得更卫生、健康。
1.What can we know from the first paragraph?
A.Saying is one thing, and doing another.
B.Failure is the mother of success.
C.Actions speak louder than words.
D.Rome is not built in a day.
解析A推理判断题。根据第一段第一句可以推断出,说是一件事情,做又是一件事情,故选A项。
2.The change the author has made in eating habits suggests ________.
A.she regrets making so many sacrifices
B.she is a person with determination
C.she is not quite an independent person
D.she likes imitating her colleagues in life
解析B推理判断题。根据第二段第一、二句可以推断出,作者是一个有决心的人,故选B项。
3.Thanks to packing her lunch to work, the author ________.
A.saves the time to buy ingredients
B.stops having dinner out on weekends
C.can eat in a cleaner and lighter way
D.makes room for her weight-loss training
解析C细节理解题。根据第三段最后一句可知,作者工作时自带午餐,可以吃得更卫生、健康,故选C项。
4.We can conclude from the last paragraph that packing her lunch to work in a sense ________.
A.has helped reduce her life expenses
B.has kept her blood sugar going up sharply
C.increases her chance to use the credit card
D.makes her get used to the life in big cities
解析A推理判断题。根据最后一段可以推断出,作者没有自己带午饭的时候花销巨大,带午饭帮她节省了生活开支,故选A项。
B
(2018·山东省实验中学高三摸底)You probably love your dog more than you love some humans. The level of love and trust you feel toward your pet is probably not different from what you feel toward any other family member. But is the feeling mutual(相互的)?5.________ ⅰ.He/She learns your routines.
Trust is understood differently for humans and animals.
6.________ So the best way to build a relationship with your dog is to make these routines positive interactions.
ⅱ.His/Her eyes say it all.
When dogs and their owners stared into each other's eyes during a 30-minute period, both of their oxytocin levels increased. Oxytocin has also been called the love hormone and the cuddle(拥抱) hormone.
7.________ And it is produced when we're around someone we love and trust. This result could mean that the dogs were trying to form bonds with their owners—definitely a sign of trust.
ⅲ.8.________
Typically, dogs sleep in a place that they are comfortable, so sleeping in an owner's room could certainly be an indication of comfort. The environment can affect whether your dog settles down in your room or on your bed. However, you may want to carefully weigh your pros and cons before you invite him/her into your bed.
ⅳ.He/She doesn't see you angry often.
9.________ But a study suggested that dogs can read your emotions, and they're less likely to trust you when you're in a bad mood. When dogs saw the negative behavior, they were less willing to search for the treat.
A.He/She sleeps in your room.
B.Don't be angry with your dog.
C.He/She enjoys comfortable places.
D.It's normal to get annoyed at your dog.
E.Here's how to tell if your dog trusts you.
F.It's used to help mothers bond with their babies.
G.Pets rely on routines to feel normal and have happy lives.
语篇导读
本文为说明文,介绍了识别你的宠物狗是否信任你的四种方法。
5.解析E顺承关系。根据空前的问题But is the feeling mutual(相互的)和下面的四个小标题可知,空前应该是一个承上启下的句子,故选E项(下面就是识别你的狗是否信任你的方法)。
6.解析G诠释关系。本段小标题 …… 此处隐藏:8296字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……