【名师A计划】2017高考英语一轮总复习 第一部分 教材知识梳理 Unit 3 Computers练习
时间:2026-01-24
时间:2026-01-24
Unit 3 Computers
(60分钟 81分)
Part A
一、阅读理解(共8小题;每小题2分,满分16分)
A
ChiChi weighs only 13 pounds.“He’s so tiny,I can carry him with one hand,” says Mary Lane.“Most people see him and think he’s useless.”
But last October,ChiChi proved to be more than just a pretty face.Mary and her husband,Rick,were relaxing on the beach one afternoon while on vacation in North Carolina’s Outer Banks.As usual,ChiChi was lying on his blanket in his own little beach chair.
“We had our noses buried in books,”recalls Rick,“when suddenly the dog became extremely uneasy.His bark was different from anything we had heard before.And he would not let us ignore him.”
ChiChi ran back and forth in front of his chair as if to run down the beach.The Lanes sat up to see two elderly women in the ocean,about 100 yards down the beach and 10 feet off shore.One was on her back,her head under the waves.The other was struggling hard to keep her friend’s head above the surface.
The Lanes rushed across the sand and into the surf.Rick went to the woman in danger of drowning,while Mary held fast on to the other one and pulled her up on the beach.“Then I went back to help Rick,” Mary says.“The sand dropped off steeply,and a riptide(激流)was beating the woman under.She was completely helpless.”
Not getting well from recent knee surgery,the woman had been unable to turn over or push herself up.“Her friend had been in danger too,” Mary says.“The waves were pushing her around.There’s no way she could have held on much longer.”
The women hadn’t called out for help.“They were struggling so hard that there was no time for screaming,” Mary recalls.“But ChiChi had sensed their danger.”
Duty done,ChiChi was back in his chair,asleep,by the time the two women were
on dry ground and the Lanes had returned to their blankets.Luckily,the women were fine,though shaken.They thanked the Lanes for saving their lives.
Back home in Greensboro,North Carolina,the Lanes ordered a special collar with
the words “Hero Dog” on it.
1.When the two women were struggling in the ocean,what were the Lanes doing?
A.They were sleeping soundly.
B.They were absorbed in reading.
C.They were wiping their noses.
D.They were bathing in the sun.
2.Why did ChiChi run back and forth in front of his chair?
A.It sensed that a danger was upon them.
B.It smelled there was a storm on the way.
C.It was trying to draw its master’s attention.
D.There was something wrong with its master.
3.Why couldn’t the woman get out of the water?
A.She was bitten by a shark.
B.Her friend didn’t offer help.
C.She was too weak to stay awake.
D.There was something wrong with her knee.
4.What is the passage mainly about?
A.How ChiChi became a “Hero Dog”.
B.A pet dog was saved by two women.
C.What is the best place to go on holiday?
D.The Lanes helped two strangers out of trouble.
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一只名叫ChiChi的宠物狗挽救了两名落海妇女的故事。
1.B 细节理解题。根据第三段首句可知,正当两个女人在大海中挣扎之时,Lanes夫妇二人正在专心看书。故选B项。
2.C 推理判断题。根据第三段最后一句“he would not let us ignore him”以及第四段中的“The Lanes sat up to see two elderly women in the ocean”可知,ChiChi当时在海滩上跑来跑去,目的是吸引主人的注意。故选C项。
3.D 细节理解题。根据第六段第一句可知,那个女人的膝盖最近刚做过手术,所以她行动不便,不能摆脱困境。故选D项。
4.A 主旨大意题。纵观全文,文章主要讲述了一只名叫ChiChi的宠物狗挽救了两名落海妇女的“英雄事迹”。故选A项。
B
As Internet users become more dependent on the Internet to store information,are
people remembering less?If you know your computer will save information,why store it in your own personal memory,your brain?Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.
In a recent study,Professor Betsy Sparrow conducted some experiments.She and
her research team wanted to know how the Internet is changing memory.In the first experiment,they gave people 40 unimportant facts to type into a computer.The first group of people understood that the computer would save the information.The second group understood that the computer would not save http://www.77cn.com.cnter,the second group
remembered the information better.People in the first group knew they could find the information again,so they did not try to remember it.
In another experiment,the researchers gave people facts to remember,and told
them where to find the information on the computer.The information was in a specific computer folder(文件夹).Surprisingly,people later remembered the folder
location(位置) better than the facts.When people use the Internet,they do not remember the information.Rather,they remember how to find it.This is called
“transactive memory(交互记忆).”
According to Sparrow,we are not becoming people with poor memories as a result
of the Internet.Instead,computer users are developing stronger transactive
memories;that is,people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date.This doesn’t mean we are becoming
either more or less intelligent,but there is no doubt that the way we use memory is changing.
(2015·安徽高考)
1.The passage begins with two questions to .
A.introduce the main topic
B.show the author’s attitude
C.describe how to use the Internet
D.explain how to stor …… 此处隐藏:13219字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
上一篇:工程经济学课程设计案例