【创新设计】2015高考英语(浙江专用)大二轮总复(14)

时间:2026-01-23

【创新设计】2015高考英语(浙江专用)大二轮总复习仿真模拟卷一]

minded men;only about a fifth consider themselves very happy.

But even the people of the same age,sex,and so on vary in their happiness.What explains this? The first answer involves our genes.Researchers at the University of Minnesota have tracked twins who were separated as babies and raised by separate families.These researchers found that we receive a surprising part of our happiness—around 48 percent from parents.(Since I discovered this,I've been blaming my parents for my bad moods.)

If about half of our happiness is determined by our genes,what about the other half?It's attractive to suppose that one-time events—like getting a dream job or receive an unexpected gift—will permanently bring the happiness we seek.And studies suggest that such events do control a big part of our happiness—up to 40 percent.

But while one-time events do govern a fair amount of our happiness,each event's influence proves rather short-lived.People suppose that major changes like moving to California or getting a big raise will make them permanently better off.They won't.Huge goals may take years of hard work to meet,and the struggle itself may be worthwhile,a few months.

To review:About half of happiness is genetically determined.Up to an additional 40 percent comes from the things that have occurred in our recent past—but that won't last very long.

That leaves just about 12 percent.That might not sound like much,but the good news is that we can bring that 12 percent under our control.It turns out that choosing to seek four basic values of faith,family,community and work is the surest path to happiness, given that a certain percentage is genetic and not under our control in any way.To go after the happiness within our reach,we do best to devote ourselves to faith,family,community and meaningful work.

【语篇导读】 本文是一篇说明文。研究人员经过40年的研究发现三种因素可带来幸福感,即基因,事件和价值观。

50.The first paragraph of the passage serves as ________.

A.a description of a scene

B.an introduction to the topic

C.an analysis of a research project

D.an explanation of an old saying

解析 推理判断题。根据第一段,幸福就像翩翩起舞的蝴蝶,当追赶它时,总是抓不到;当你静静的坐着时,它们就会在你身边飞舞。结合下文,可知第一段旨在引出文章的主题:如何才能抓住幸福。

答案 B

51.It can be inferred from Paragraph 4 and Paragraph 5 that ________.

A.most Americans feel unhappy

B.women are always happier than men

C.about 40%of American women are very happy

D.traditional men are happier than open-minded women

解析 推理判断题。根据第四段和第五段,特别是第五段最后两句“传统的女人幸福感

…… 此处隐藏:453字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
【创新设计】2015高考英语(浙江专用)大二轮总复(14).doc 将本文的Word文档下载到电脑

精彩图片

热门精选

大家正在看

× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)

限时特价:4.9 元/份 原价:20元

支付方式:

开通VIP包月会员 特价:19元/月

注:下载文档有可能“只有目录或者内容不全”等情况,请下载之前注意辨别,如果您已付费且无法下载或内容有问题,请联系我们协助你处理。
微信:fanwen365 QQ:370150219